torsdag 14 november 2013

Ur de privata arkivet!

"Den 13 Augusti 2013
Vi hade nu försökt att bli gravida sedan januari då vi beslutade oss för att ta ur min p-stav som då strax var dags att byta efter 3 år. Vi försökte i 7 månader att bli gravida, det kändes hopplöst som att de aldrig "hände" vi älskade och myste precis som vanligt och hela månaden så mycket vi orkade, utan något resultat. Besviknare blev vi efter alla negativa test vi gjorde.
 I slutet ville jag ens inte att Christian skulle vara med när jag " doppade" stickan, för jag ville inte att han skulle bli besviken, så jag tog hand om de själv och kollade de ensam.. och ja det var ju bara negativa resultat. kompisar runt om fick barn och förökade sig som flugor, men vi blev inte gravida. Sken graviditet var ganska vanligt och jag försökte se alla möjliga tecken på att jag var gravid, men allt var bara en bluff. Senast som igår var vi hemma hos min vän Diana o hälsade på som precis hade fått en dotter, jag satt och mös med den länge, fast att det kändes ganska konstigt med att det kändes som hundra år tills jag själv skulle sitta med ett eget barn i famnen. 
Vid den här tiden var redan min mens ca 8 dagar sen och självklart hoppades vi på en liten bulle i ugnen, men ingen vågade tro det. Min bröst var ömma som tusan och kändes jätte tunga, detta började redan 1 vecka innan beräknad mens, men lite ömma bröst brukade jag ha innan. Värk i nedre magen som kom och gick, var väl kanske lite ovanligt men jag visste att de hade hänt för också så reagerade inte så mycket på det. Kissade nu mera som tusan, men ja dom som känner mig vet att jag kissar ofta, men detta var ganska mycket nu. 
hade tänkt i flera dagar att jag kanske skulle göra ett test, men jag visste att jag bara hade ett test kvar så ville hålla ut på det så länge som möjligt för att inte slösa och behöva köpa nya. Men i dag morse 13 Augusti kunde jag inte hålla mig längre, jag var jätte kissnödig och låg och vände och vred på mig och funderade på om jag verkligen orkade få ett negativt svar igen för det visste jag ju att jag skulle få. 
Tassade upp runt 07,00 och var tyst för att inte väcka Christian, kissade i muggen och tog fram stickan. Doppade ner stickan o allt så som det stod att man skulle göra. och det skall bli två streck om man är gravid o bara ett annars. Nu blev det väldigt fort ett streck ganska långt ner, ett tydligt och skarp. Tänkte: konstigt att det var så långt ner nu så brukar det ju inte se ut. Men höll det där en stund till, tills jag ser att det blir ytterligare ett streck. Lägger sedan testet på skåpet och ser TVÅ skarpa streck, tittar på pappret så att jag har sätt rätt, att TVÅ streck betyder att man är.... GRAVID! 
Det är inte sant! Jag ska bli MAMMA!!! satte mig på toaletten en stund och funderade på vad fan jag skulle göra.... tittade mig själv i spegeln och såg först väldigt fundersam ut, sedan höll jag på att börja gråta men samlade mig och tog med mig testet in och satte mig på kanten hos Christian, sitter o funderar på vad jag skall säga. men börjar putta på honom. 
- Hjärtat, vakna...
- Hmm.. vad är det älskling?
- jag har kissat nu
- okej, men kissa igen då om du behöver....
Puttar på honom lite till så han verkligen skall vakna på riktigt, håller sedan upp testet för honom
- Jag har kissat på pinnen, ( som vi kallar testet )
Han ler stort, och jag kastar mig runt armarna på honom, och vi skrattar och ler, kramar om varandra jätte hårt och jag lägger mig på kanten bredvid honom. Vi ligger ganska tysta båda två och försöker smälta allt. Sedan börjar vi båda fnissa och berättar för varandra att vi ska bli mamma och pappa, känslan är obeskrivlig och väldigt spännande och läskigt! 
Vi har nog hela dagen gått och funderat pratat om det, men ingen av oss har nog fattat helt att jag är gravid. det kommer nog ta ett litet tag innan det går in. Men som vi räknade ut det har jag gått  så jag är i ca v6 ( 5+3) och allt känns hel magiskt. "
Lite ur det privata arkivet som skrivits under hela graviditeten. Denna text är ganska privat, fast att jag kände att jag ville dela med mig utav den till er. Det var inte så lätt att bli med barn som man trodde, det tog tid och det var känslosamt för båda parter. Men i dag är vi super glada för vår lilla skatt! Och jag kan säga att den var mer än planerad och önskad!


Love 
Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar